Επιλέγω σύστημα ασφάλειας

Σκοπός αυτής της σελίδας είναι να σας ενημερώσει για τις υπηρεσίες και προϊόντα της SECFOR και να σας καθοδηγήσει στην σωστή επιλογή τους μέσα από μία σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις που καλύπτουν κάθε στάδιο της αγοράς ενός συστήματος ασφάλειας.

Βοηθώντας σας να κατανοήσετε τις δεκάδες επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας είναι ευκολότερο για εμάς να σας υποδείξουμε το βέλτιστο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών για το σπίτι ή την επιχείρησή σας!

Και αν έχετε περισσότερες απορίες, απλά επικοινωνήστε μαζί μας στο info@secfor.gr ή στο 2241072888.

Ποια είναι τα βασικά είδη συναγερμών που υπάρχουν;

Τα είδη συναγερμού που κυκλοφορούν στην αγορά είναι δύο. Τα ενσύρματα και τα ασύρματα συστήματα.

Ποια η διαφορά του ενσύρματου από το ασύρματο σύστημα;

Το ασύρματο σύστημα συναγερμού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη καλωδίωση, παρά μόνο τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος και σύνδεση με την τηλεφωνική γραμμή. Έτσι, επιτυγχάνουμε ελάχιστη παρέμβαση και ταλαιπωρία του χώρου σας. Οι ανιχνευτές κίνησης και οι παγίδες λειτουργούν με μπαταρίες. Η αλλαγή των μπαταριών εξαρτάται από την ποιότητα του συστήματος. Το Τεχνικό Τμήμα της SECFOR θα σας ενημερώνει τακτικά για την ανάγκη αντικατάστασης των μπαταριών.

Το ενσύρματο σύστημα συναγερμού, χρειάζεται καλωδίωση. Συνήθως, συνίσταται σε υπό κατασκευή οικίες ή άλλους χώρους. Η καλωδίωση μπορεί γίνει είτε από τον εργολάβο – ηλεκτρολόγο, ή από το συνεργείο της SECFOR που θα τοποθετήσει το σύστημα. Στο συγκεκριμένο σύστημα δεν χρειάζεται αλλαγή μπαταριών και είναι συνήθως οικονομικότερο.

Είναι τα ασύρματα συστήματα παράνομα ή και επίκινδυνα;

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφοροι ασύρματοι συναγερμοί. Τα ασύρματα συστήματα που είναι νόμιμα και ασφαλή για την υγεία και το περιβάλλον οφείλουν να τηρούν τις προϋποθέσεις της Κοινοτικής Οδηγίας R-TTE 1999/5/EC που ορίζει τις προδιαγραφές και όρους λειτουργίας όλων των ασύρματων συσκευών και εξοπλισμού.

Τι είναι το Κέντρο Λήψεως Σημάτων;

Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων, παρέχει 24ώρη κάλυψη και ενημέρωση στους συμβεβλημένους πελάτες. Με μια πολύ μικρή μηνιαία συνδρομή, το σύστημα συναγερμού συνδέεται και παρακολουθείται συνεχώς από το προσωπικό του Κέντρου.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της σύνδεσης με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων είναι ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης συναγερμού, ο πελάτης ειδοποιείται αμέσως από το προσωπικό και σε περίπτωση συμβάντος, αναλαμβάνουν την ειδοποίηση των Αρχών Ασφαλείας για τα περαιτέρω.

Πώς θα ειδοποιούμαι όταν είμαι εκτός σπιτιού για την ενεργοποίηση του συναγερμού;

Όποιος επιλέγει ένα σύστημα συναγερμού, θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται άμεσα για την ενεργοποίηση του συναγερμού. Είτε μέσω τηλεφωνητή, ο οποίος με ένα ηχογραφημένο μήνυμα ενημερώνει τηλεφωνικά για το συναγερμό, είτε μέσω GSM με SMS ή τηλεφωνική κλήση, είτε μέσω του Κέντρου Λήψεως Σημάτων, οπότε το προσωπικό του Κέντρου ειδοποιεί τον πελάτη άμεσα.

Μπορώ να κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι όταν ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος;

Κάποια συστήματα συναγερμού, έχουν την δυνατότητα της περιμετρικής ή μερική όπλισης του συστήματος. Τι σημαίνει αυτό; Ο συναγερμός οπλίζει όλα τα ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες, παράθυρα) κι έτσι ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα να κυκλοφορεί μέσα στο χώρο, αρκεί να μην πλησιάζει τα ανοίγματα αυτά.

Οι ασύρματοι συναγερμοί παραβιάζονται ευκολότερα;

Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν το να παραβιαστεί ένα ασύρματος συναγερμός ήταν ευκολότερο από έναν ενσύρματο. Tα σύγχρονα συστήματα ασυρμάτων συναγερμών όταν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας προστατεύονται από μία σειρά ψηφιακών και ηλεκτρονικών τεχνολογιών. Οι τεχνολογίες αυτές καθιστούν την επικοινωνία των ανιχνευτών με το κέντρο τόσο ασφαλή που σε πολλές περιπτώσεις το ασύρματο σύστημα υπερτερεί από ένα ενσύρματο με προσβάσιμα καλώδια τα οποία μπορούν να παραβιαστούν με βραχυκύκλωμα.

Εκπέμπει ακτινοβολία ένας ασύρματος συναγερμός;

Το περιβάλλον μας μέσω των δεκάδων πομπών και δεκτών (ραδιόφωνα, τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές) είναι επιβαρυμένο με περίσσια ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Οι αντίστοιχες εκπομπές ασύρματου συναγερμού είναι σχεδόν μηδενικές και απειροελάχιστες συγκριτικά με τους υπόλοιπες σχετικούς παράγοντες τόσο λόγω κατασκευής όσο και του τρόπου λειτουργίας.

Οι ασύρματοι συναγερμοί δίνουν ψευδείς συναγερμούς;

Ο ψευδής συναγερμός οφείλεται σε τέσσερις βασικούς λόγους είτε πρόκειται για ενσύρματο είτε για ασύρματο: 1. Κακή ποιότητα ανιχνευτών, 2. Κακή εγκατάσταση αισθητήρων, 3. Λάθη του χρήστη, 4. Τυχαία γεγονότα.

Η SECFOR, με την κορυφαία ποιότητα των υλικών της, το έμπειρο προσωπικό, αλλά και με την σωστή ενημέρωσή σας και την συνεχή τεχνική υποστήριξη, διασφαλίζει ότι οι πιθανότητες για τους τρεις πρώτους λόγους να λάβουν χώρα θα ελαχιστοποιηθούν.

Κάμερες κρυφές και φανερές. Τι να επιλέξω;

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τοποθετείται για την αποτροπή ανεπιθύμητων συμβάντων. Βάσει της οδηγίας 1122/2000 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αν ένας χώρος διαθέτει κάμερες, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να ενημερώνει με πινακίδες, τους εισερχόμενους ότι ο χώρος παρακολουθείται.

Με βάση τα παραπάνω οι κάμερες πρέπει να είναι φανερές, αλλιώς κινδυνεύουμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι.

Οι κάμερες μπορούν να βλέπουν στο σκοτάδι;

Υπάρχουν πολλών ειδών κάμερες. Υπάρχουν κάμερες που βλέπουν στο απόλυτο σκοτάδι. 'Aλλες βλέπουν με αμυδρό φως και άλλες που χρειάζονται πιο δυνατό φωτισμό.

Το μυστικό για την τέλεια εικόνα, όμως, είναι η σωστή τοποθέτηση της κάμερας και η ύπαρξη καλού φωτισμού.

Από που μπορώ να βλέπω τις κάμερες;

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, μπορεί να παρακολουθείται, είτε τοπικά (στο χώρο που είναι τοποθετημένο το σύστημα, μέσω μιας οθόνης, ή από το τοπικό δίκτυο), είτε απομακρυσμένα, μέσω internet (από τον υπολογιστή ή το κινητό σας) αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο χώρο που είναι τοποθετημένο.

Η εικόνα που μεταδίδουν οι κάμερες, καταγράφεται; Πόσες μέρες καταγραφής;

Υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής. Οι ημέρες καταγραφής εξαρτώνται από πολλούς τεχνικούς παράγοντες, αλλά το μέγιστο καταγραφής μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τους δύο μήνες.

Η παρακολούθηση και η καταγραφή ενός χώρου, είναι νόμιμη;

Βάσει της οδηγίας 1122/2000 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η παρακολούθηση και η καταγραφή ενός χώρου επιτρέπεται, αρκεί να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις, βάσει της παραπάνω οδηγίας.

Σε κάθε περίπτωση, το τεχνικό τμήμα της SECFOR θα σας εξηγήσει όλες τις δυνατότητες και θα σας προμηθεύσουμε την αντίστοιχη σήμανση.

Γιατί να αγοράσω ένα χρηματοκιβώτιο;

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας κάποια αντικείμενα τα οποία έχουν αξία για μας. Κοσμήματα και ακριβά ρολόγια, έγγραφα που πρέπει να είναι ταυτόχρονα προστατευμένα και άμεσα διαθέσιμα, αλλά και διάφορα αναμνηστικά μεγάλης συναισθηματικής αξίας. Αυτά τα αντικείμενα δεν θέλουμε να τα κλείσουμε σε μια θυρίδα μια τράπεζας. Οι λόγοι πολλοί: θέλουμε να έχουμε καθημερινή επαφή μαζί τους, τα χρησιμοποιούμε συχνά, δεν έχουμε χρόνο για να πηγαίνουμε στην τράπεζα.

Όλα τα παραπάνω, μας οδηγούν στο δίλημμα, "τα θέλω κοντά μου, αλλά πώς να τα προστατέψω, με τόσα που ακούγονται;" Η λύση είναι η αγορά ενός χρηματοκιβωτίου.

Τι χρηματοκιβώτιο να επιλέξω;

Υπάρχουν πολλών ειδών χρηματοκιβώτια, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες πελατών και καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας.

Τα χρηματοκιβώτια χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Τα ημιθωρακισμένα και τα θωρακισμένα.

Τι είναι τα ημιθωρακισμένα χρηματοκιβώτια;

Τα ημιθωρακισμένα χρηματοκιβώτια είναι κατασκευασμένα από ατσαλολαμαρίνα άριστης ποιότητας. Στο πίσω και στο κάτω μέρος τους, υπάρχουν τρύπες που επιτρέπουν το βίδωμά τους με στριφώνια. Υπάρχουν πολλών ειδών χρηματοκιβώτια αυτής της κατηγορίας, τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας και είναι μια οικονομική λύση.

Τι είναι τα θωρακισμένα χρηματοκιβώτια;

Τα χρηματοκιβώτια αυτής της κατηγορίας είναι πιο βαριάς κατασκευής. Κατασκευάζονται με ειδικά υλικά που τα κάνουν αδιάρρηκτα. Διαβαθμίζονται, ανάλογα με την θωράκισή τους, σε CLASS 0, I, II, III, IV, V. Παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και απευθύνονται κυρίως σε επιχειρήσεις και ιδιώτες με αντικείμενα πραγματικά μεγάλης αξίας.

Τελικά να πάρω ένα χρηματοκιβώτιο:

Το χρηματοκιβώτιο αποτελεί επένδυση μιας ζωής. Λόγω του τρόπου κατασκευής του, το χρηματοκιβώτιο δεν χαλάει και με μια πολύ μικρή και σχεδόν ανέξοδη συντήρηση μπορεί να χρησιμοποιείται μια ζωή. Η SECFOR με τις δικές τις εγγυήσεις και αυτές των προμηθευτών της διασφαλίζει την διάρκεια ζωής της επένδυσής σας. Η μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σε δυνατότητες, κάνουν το χρηματοκιβώτιο προσιτό σε όλους μας, απαλλάσσοντάς μας από το άγχος της φύλαξης πολύτιμων αντικειμένων και εγγράφων.